Followers

Feb 16, 2010

Hot chesnut. / Grilowane kasztany.

I love to eat hot grilled chesnut. Every year in the end of Nov we have Marché de Noel at the Place Royale. First time i had them it was in Nantes.I have never make them on my own at home but it is poss to buy them in the packet. Before putting in the oven some people soak them for two hours in the cold water or just cut them a bit. Just be aware, they can make lots of noise inside the oven during baking time! Pierwszy raz jadlam kasztany na goraco wlasnie w Nantes na placu Royale kilka lat temu. I kiedy tylko zaczyna sie pod koniec listopada Marché de Noel to nigdy ich sobie nie odmawiam. Pycha! Jeszcze nie pieklam ich sama w domowym piekarniku, choc widzialam, ze mozna je kupic w paczkach a nawet jest specjalny garnek do tego. Niektorzy je tylko przepalawiaja, inni mocza w wodzie okolo dwie godziny i potem nacinaja przed wlozeniem do piekarnika. Dlaczego? Ponoc niezle strzelaja! Uwaga na sasiadow, moga przybiec w odsieczy! ;)

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.